Logo outstock Transparent

Co-founder Seode & Prlinkr

AI översikt från Google I/O: ny teknologi med Gemini, Veo och Mer

AI Google i/o 2024

AI översikt presentades av Google. I en värld där teknologin ständigt utvecklas, fortsätter Google att ligga i framkant med sina senaste AI-innovationer. Genom att under Google i/o 2024 introducera banbrytande modeller som Gemini 1.5 Flash och Veo, samt nya funktioner i Google Sök och Gmail, revolutionerar Google hur vi interagerar med och drar nytta av artificiell intelligens. Dessa innovationer sträcker sig från avancerad videoproduktion till smart e-posthantering och kontextuell bildsökning, vilket ger användarna kraftfulla verktyg för att förenkla och förbättra sin digitala vardag.

ai översikt

Möt Gemini 1.5 Flash

Google presenterar Gemini 1.5 Flash, en avancerad AI-modell designad för att vara både lättviktig och kostnadseffektiv. Trots sin strömlinjeformade natur har Gemini 1.5 Flash imponerande multimodala resonemangskapaciteter och banbrytande lång kontextbearbetning. Denna modell representerar ett betydande framsteg i att göra högpresterande AI tillgänglig och prisvärd för en bredare användning.

Veo Videogenerering

Veo är Googles mest kapabla videogenereringsmodell hittills och producerar högkvalitativa videor i 1080p-upplösning i en mängd olika stilar. Oavsett om det gäller kreativa projekt, marknadsföringskampanjer eller utbildningsinnehåll, levererar Veo exceptionell kvalitet och mångsidighet, vilket gör den till ett ovärderligt verktyg för innehållsskapare.

SGE och AI i sök

AI-översikter i Google Sök är nu tillgängliga för alla användare i USA, med fler länder som kommer snart. Denna funktion ger användarna en snabb och omfattande sammanfattning av sökresultaten, vilket sparar tid och förbättrar sökupplevelsen. Genom att utnyttja AI kan Google Sök nu erbjuda ännu mer relevanta och personliga resultat.

Gemini Advanced

Gemini Advanced har nu ett kontextfönster som startar vid 1 miljon token, vilket är det längsta för någon konsumentchatbot i världen. Detta gör det möjligt för Gemini Advanced att hantera mer komplexa och långvariga konversationer, vilket förbättrar användarupplevelsen och effektiviteten i interaktioner med AI.

Gemini i Gmail

Gemini i Gmail kan nu analysera e-posttrådar och erbjuda sammanfattningar samt kontextuella smarta svar direkt i appen. Denna funktion gör det enklare att hantera e-post och förbättrar produktiviteten genom att snabbt ge relevanta svar och sammanfattningar av pågående konversationer.

Gemini på Android

Med Gemini på Android kan användare nu dra och släppa genererade bilder direkt in i Gmail, Google Meddelanden och fler appar. Detta gör det lättare att dela AI-genererat innehåll och förbättrar den övergripande användarupplevelsen genom smidig integration.

SynthID – vattenmärkning för AI-genererat innehåll

SynthID, Googles teknik för vattenmärkning av AI-genererade bilder och ljud, expanderar nu till två nya modaliteter: text och video. Detta säkerställer att AI-genererat innehåll är korrekt märkt, vilket förbättrar transparensen och trovärdigheten av digitalt skapade medier.

VideoFX -f örvandla idéer till videor

VideoFX är ett nytt experiment i Google Labs som låter användare beskriva en idé och förvandla den till en video med hjälp av Veo-videogenereringsmodellen. Detta verktyg erbjuder en kreativ och intuitiv plattform för att omvandla koncept till visuella berättelser.

Fråga Google photos – sök och hitta minnen

En ny funktion i Google Photos, kallad Ask Photos, låter användare ställa frågor för att hitta specifika minnen eller information gömd i deras galleri. Detta gör det enklare att organisera och återuppleva viktiga ögonblick genom att använda AI för att navigera genom stora mängder bilder och videor.

PaliGemma: optimerad för bildbeskrivning och visuell Q&A

PaliGemma är Googles första visions-språk-modell optimerad för bildbeskrivning, visuell Q&A och andra bildmärkningstjänster. Denna modell förbättrar noggrannheten och effektiviteten i att förstå och beskriva visuella innehåll, vilket är avgörande för applikationer inom allt från e-handel till utbildning.

AI och maskininlärning är en genomgående tråd för alla nya tjänster och uppdateringar som Google presenterade på I/O 2004.

Dela nu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
sv_SE